ناودانی چیست؟
از جمله پروفیلهای بازی که کاربرد فراوانی در ساخت پایه و قابهای سازهها دارند ناودانی است. در این مطلب به شما خواهیم گفت ناودانی چیست و انواع ناودانی را نیز مطرح خواهیم نمود. ناودانی صنعتی و ساختمانی یک پروفیل است که از نظر شکل هندسی شبیه U انگلیسی است. سطح مقطع ناودانی از یک جان به صورت افقی و دو بال به صورت عمودی تشکیل شده است، توجه داشته باشید که زاویههای داخلی مقطع پروفیل ناودانی حالت گردی دارند.
ناودانی را بیشتر بشناسید.
برای اینکه به طور دقیقتر بدانید ناودانی چیست انواع آن را از لحاظ مختلف مورد بررسی قرار میدهیم.
این محصول جنسهای مختلفی دارد که از جمله میتوان به نوع گالوانیزه، آلومینیوم و استنلس استیل اشاره کرد (در تولید این مقطع صنعتی و ساختمانی علاوه بر فولادهای کربنی و پوشش دار گالوانیزه از کامپوزیت های پلیمری، آلومینیوم، فولادهای ضد زنگ نیز میتوان استفاده کرد)، توجه داشته باشید که قیمت ناودانی در جنسهای مختلف متفاوت است. نوع آلومینیوم از نظر وزنی معمولا سبکتر هستند، قابلیت شکلپذیری بالایی دارند و استحکام تقریبا بالایی دارند. بیشترین کاربرد آنها معمولا در ساخت چارچوبهای در و پنجره، شاسی تریلرها و اسکلت سازهها دارد. و آلیاژهای به کار رفته در آنها معمولا سری ۶۰۰۰ است.
ابعاد استاندارد نوع استیل ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ و ارتفاعهای ۳۰ تا ۴۰ میلیمتر تولید میشوند.
علاوه بر این ناودونی از نظر شکل ظاهر در دو نوع ساده و مشبک قرار دارد، در ادامه به اختصار هر یک از آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نوع ساده که اغلب در ساخت پلهای باربر مورد استفاده قرار میگیرند، در سایزهای ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ موجود هستند و در ارتفاعهای متنوعی تولید میشوند که معمولا بین ۳۰ تا ۴۰۰ میلیمتر متغییر هستند.
این در حالی است که نوع مشبک معمولا در تولید قفسههای فولادی مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع را میتوان از نظر شکل بال نیز در یک دستهبندی دیگری قرار داد. که عبارتند از UPE و UPN. تفاوت این دو نوع در شکل ظاهری بالها است. بالهای UPE، صاف بوده و به صورت موازی است در حالی که بالهای نوع UPN مخروطی شکل است.
نوع دیگر نیز وجود دارد که ضخامت بیشتری داشته و از نظر وزنی نیز سنگینتر است که به آن ناودانی اروپایی یا UNP میگویند. این نوع معمولا در پروژههای بزرگ و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع ناودانی آهنی
ناودانی نیز مانند دیگر محصولات در انواع مختلفی وجودد دارد. ناودانی در دو نوع ساده و مشبک موجود است که در ادامه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت و مشخصات آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ساده: ناودانی صنعتی و ساختمانی هر دو از ورق گرم تولید میشوند، اما نوع گالوانیزه کردن آن براساس نیازهای متعددی که وجود دارد به دو شکل گرم و سرد صورت میپذیرد. ابعاد پروفیل ناودانی ساده عبارتند از ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ ارتفاع در نظر گرفته شده برای این نوع از ۳۰ میلیمتر شروع میشود و میتواند تا ارتفاع ۴۰۰ میلیمتری نیز ادامه داشته باشد، بسته به نیاز به صورت متغییر مورد استفاده قرار میگیرند. از این نوع بیشتر در ساخت پلهای باربر استفاده میکنند.
مشبک: این نوع نیز مانند نوع ساده بسته به نیاز از ورقهای گالوانیزه شده ساخته میشوند (به دو صورت گرم و سرد). از این نوع بیشتر در ساختمانهای سبک فولادی و قفسههای فولادی استفاده میکنند.